Trainersopleiding


De trainersopleiding is een EWU opleiding tot Trainer C (Instructeur Westernrijden)
Een Trainer C heeft een stevige basis om les te kunnen geven, gedegen kennis van de rijleer, veiligheid en zorg voor/rondom paarden. Het certificaat Trainer C is internationaal erkend via de IGEQ, op International level 1, Trainer B op International level 2. Je kunt de opleiding Trainer B volgen wanneer je minimaal een jaar ervaring op hebt gedaan na het behalen van je certificaat Trainer C.

De serie opleidingen valt onder de EWU, de Duitse zustervereniging van de WRAN. Hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd en heeft het diploma waarde.

Het certificaat Trainer Westernrijden heeft vele voordelen:

- Je kunt aantonen dat je een degelijke instructeursopleiding gevolgd hebt
- Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering voor instructeurs (BAV) afsluiten
- Je kunt bij de WRAN een aanvraag doen om WRAN erkend trainer te worden
- Je mag zelf een aantal EWU brevetten en cursussen geven (een DOSB licentie is hierbij noodzakelijk)
- Je kunt een Internationaal Trainerslicentie aanvragen

 


Inhoud opleiding


Deel 1.
Bestaat uit Paarden rijbewijs Omgang(PfU), Brevet Westernrijden 4, Brevet Westernrijden 3, Trainerassistent en Longeerbrevet. Al deze onderdelen worden apart getoets. Je leert veel oer de rijleer (hoe moet ik een paard rijden?), veiligheid en het regelboek, maar ook algemenere paardenkennis: zorg, anatomie, gezondheid en ziekte. Het praktijkgedeelte an het rijden omvat rijden in een groep, Western Horsemanship, Trail en buitenrijden. Het lesgeven houd in, dat je getoetst wordt op het lesgeven van 1 beginnend ruiter. Tijdens het examen longeren wordt kennis gevraagd van longeren materiaalgebruik en je laat in de praktijk zien, dat je een paard doelmatig kan longeren.

Deel  2.
Dit is het onderdeel Trainer C Westernrijden. Hier leer je het goed lesgeven in de praktijk, didactiek, bewegingsleer, beter rijden enzovoort. Je werkt een les van een uur uit op papier en geeg deze les op de examendag. Op je examen wordt uitgebreidere kennis van je verwacht van de onderwerpen uit deel 1.

Deel 2 is pittig voor zowel ruiter als paard, zorg dus dat je goed voorbereid bent.

Mocht je na je Trainer C diploma, je verder willen ontwikkelen als trainer, kun je verder voorgaan voor Trainer B.

prijzen ovb mei 2020 en voldoende deelame.

RESPECT VOOR MENS EN PAARD


Contact


06-16332449

© 2021 CW PAARDSocial