Trainersopleiding


Trainer Westernrijden (Instructeur Westernrijden)
Een Trainer C Westernrijden heeft een stevige basis om les te kunnen geven, gedegen kennis van de rijleer, veiligheid en zorg voor/rondom paarden. Het certificaat Trainer C Westernrijden is internationaal erkend via de IGEQ, op International level 1, Trainer B op International level 2. Je kunt de opleiding Trainer B volgen wanneer je minimaal een jaar ervaring op hebt gedaan na het behalen van je certificaat Trainer C.
De serie opleidingen valt onder de EWU, de Duitse zustervereniging van de WRAN. Hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd en heeft het diploma waarde.
Het certificaat Trainer Westernrijden heeft vele voordelen:
Je kunt aantonen dat je een degelijke instructeursopleiding gevolgd hebt
Je mag ook lesgeven op locaties met het Veiligheidscertificaat (zie Stichting Veilige Paardensport)
Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering voor instructeurs (BAV) afsluiten
Je kunt bij de WRAN een aanvraag doen om WRAN erkend trainer te worden
Je mag zelf de cursussen een aantal EWU brevetten geven (DOSB licentie noodzakelijk)
Je kunt een Internationaal Trainerspaspoort aanvragen


Inhoud opleiding


Deel 1.
Bestaat uit Paarden rijbewijs Omgang(PfU), Brevet Westernrijden 4, Brevet Westernrijden 3, Trainerassistent en Longeerbrevet. Al deze onderdelen worden apart getoets. Je leert veel oer de rijleer (hoe moet ik een paard rijden?), veiligheid en het regelboek, maar ook algemenere paardenkennis: zorg, anatomie, gezondheid en ziekte. Het praktijkgedeelte an het rijden omvat rijden in een groep, Western Horsemanship, Trail en buitenrijden. Het lesgeven houd in, dat je getoetst wordt op het lesgeven van 1 beginnend ruiter. Tijdens het examen longeren wordt kennis gevraagd van longeren materiaalgebruik en je laat in de praktijk zien, dat je een paard doelmatig kan longeren.

Deel  2.
Dit is het onderdeel Trainer C Westernrijden. Hier leer je het goed lesgeven in de praktijk, didactiek, bewegingsleer, beter rijden enzovoort. Je werkt een les van een uur uit op papier en geeg deze les op de examendag. Op je examen wordt uitgebreidere kennis van je verwacht van de onderwerpen uit deel 1.

Deel 2 is pittig voor zowel ruiter als paard, zorg dus dat je goed voorbereid bent.

Mocht je na je Trainer C diploma, je verder willen ontwikkelen als trainer, kun je verder voorgaan voor Trainer B.

RESPECT VOOR MENS EN PAARD


Contact


06-16332449

© 2020 CW PAARDSocial