Nu bij CW Paard


Vanaf begin mei 2020 gaan we van start met het geven van western certificaten.
Ben je nieuwsgierig wat western rijden inhoudt en wil je het graag eens uitproberen? Doe mee met een Instapcertificaat.
Er kan in principe met elke optoming meegedaan worden, zoals bijvoorbeeld een engelse- of western uitrusting. Het niveau is toegankelijk voor iedereen. Met de Instapcertificaten raak je stap voor stap bekend met het western rijden. Na het behalen van de instapcertificaten of ben je al bekend met het western rijden, dan kun je verder met de basiscertificaten. Deze zijn bedoeld voor westernruiters die hun eigen kennis en kunnen willen vergroten, die willen weten waar ze staan of bijvoorbeeld als voorbereiding op een wedstrijd en als je de opleiding voor Trainer Western rijden wil volgen.

WRAN Certificaat Western Horsemanship L5


Instapcertificaten

  • Certificaat Western Horsemanship

 

Iedereen kan deze certificaten behalen. Je hoeft niet lid te zijn van de WRAN of een westernuitrusting te hebben. De certificaten kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden in willekeurige volgorde. Er wordt zowel theorie- als praktijkles gegeven
Certificering


Western Horsemanship
In de Western Horsemanship wordt de ruiter beoordeeld op zit en inwerking van de hulpen. Het pattern (=parcours) bevat cirkels en achterwaarts gaan. Er wordt ook in een groep gereden. De regels voor de discipline Western Horsemanship en de basis van de (western)rijleer worden in de theorie behandeld.

Het begint bij het correct zadelen van een paard met westernzadel en hoofdstel. Je leert de beginselen van het opleidingsscala en de opbouw van een rit/training: hoe hou je je paard gezond? Aandacht voor de zit en het geven van de juiste hulpen.
Lesmateriaal
Al het lesmateriaal zit bij de cursus inbegrepen.
Lespaarden
Mocht u niet beschikken over een eigen paard, eventueel zijn er een aantal lespaarden beschikbaar.  Mocht u hier gebruik van willen maken, vraag dan naar de mogelijkheden en extra kosten hiervoor.

CW PAARDContact


06-16332449

© 2021 CW PAARDSocial